måndag 31 januari 2011

Januari

Januari var på väg att bli en rekordmånad mängdmässigt. På väg mot att bli första månaden över 500 km, men jag snavade på målsnöret i och med den lilla skadan jag jag ådrog mig i början av förra veckan. Så det slutade på 458 km. Det positiva är att det idag kändes betydligt förbättrat. Sprang ett varv på åttan i mina nya "tofflor" som jag beskrev i förra inlägget. Gillar dem fortfarande skarpt. Tassade iväg nerför isgatan som var på gångvägen från mig och ner till åttan. När jag väl kom ner var det bra fäste då det är ganska välgrusat så jag fick ett infall att dra på rejält en bit. Och - foten höll. Saktade ner efter ett par hundra meter och körde sen ungefär så resten av varvet, växlade riktigt lugn jogg med sprintar på 100-200 meter. Riktigt skönt att springa snabbt efter en vecka helt utan fart. Och lätt gick det också, riktig kenyan-studs i benen. Så jag verkar nästan ha inducerat lite av en formtopp i och med den påtvingade vilan. Lite kändes det men det var ändå stabilt. Skönt. Kanske rent av blir intervallträning imorgon. Så förhoppningsvis är jag back on track nu.

2 kommentarer:

  1. 458k är ju ungefär vad vissa motionärer springer på ett helt år så man får väl ändå säga att det är godkänt även om det inte räckte till 500. Kameleont låter intressant! Stor skillnad mot Fivefingers?

    SvaraRadera
  2. Samma barfotakänsla som FF. Föredrar dom faktiskt just nu framför FF. Lite mer och mjukare sula så man inte känner gruskornen. Rekommenderas. Dock ganska begränsat med återförsäljare. Kanske går att beställa.

    SvaraRadera