söndag 2 januari 2011

Planer inför första halvåret 2011

Långpass idag. Lika kreativt som förra söndagen blev det fyra varv på åttan. Hade sällskap av Martin Y och Marcus M de två första, sen droppade Martin av av och Marcus följde med ytterligare ett. Sen sprang jag alltså ytterligare ett själv där jag höjde farten på sista halvan. Efter första tre varven var snittfarten 4:45 och till slut blev den 4:37. Tror jag höll strax under 4:00-fart sista 4 km. Var på vippen att springa ett femte varv men valde att nöja mig med fyra. 34 km blev det totalt, på 2h38min. En flaska nyponsoppa hade jag som färdkost. Jag gillar verkligen den amerikanska modellen med handhållen flaska framför vätskebälte, som är mer populärt här. Jag trodde först att det skulle vara jobbigt att hålla en halvlitersflaska i handen i 2-3 timmar men det är det faktiskt inte.

Jag har en liten fetisch för planering och just nu sitter jag och lurar på planeringen inför första halvåret 2011. Rotterdam marathon är ju självklart det stora målet så träningen och alla andra tävlingar kommer att genomföras med detta lopp i åtanke. Jag gillar att tävla mig i form, gjorde så med gott resultat inför förra maran så därför kommer det bli en hel del tävlingar innan Rotterdam. Distansspannet kommer vara ganska stort, som kortast 1500 meter och som längst möjligen över 70 km om jag ställer upp i Skövde 6-timmars.


Preliminär tävlingskalender

16/1 Inne-DM 1500 meter. (Premiär på distansen, känns spännande.)

5/2 Inne-DM 3000 meter. (Även denna distans blir första gången jag testar på.)

12/2 Road to Göteborg 3000 meter. (Inte helt säkert att jag kör denna med tanke på dagen efter.)

13/2 Sandsjöbacka Trail Marathon 43 km. (Tävlingens första år, jättekul initiativ, ser den mest som ett extra långt långpass dock. Men känns dagsformen bra kommer jag trycka på.)

12/3 Skövde 6h. (Sprang denna tävling 2008 och kom då 71 km på den drygt kilometerlånga banan i Boulognerskogen mitt i Skövde. Har sen dess inte sprungit 6h-lopp. Skövde är ett riktigt bra sådant med proffsigt arrangemang det antagligen starkaste startfältet av alla svenska 6h-lopp. Allt över 71 km är godkänt men jag gör det mest som bra träning på överdistans och för den trevliga stämningen det brukar vara på den här typen av tidslopp på varvbana.)

20/3 (Här vill jag springa mitt genrepspass inför Rotterdam. Exakt 3 veckor innan tävling, helst på samma tid på dygnet. 30 km i tänkt marafart, dvs <3:33/km. Förhoppningsvis är det isfritt på någon platt cykelbana. Annars blir det 150 varv på Friidrottens hus.)

26/3 Vårtävling i Skatås 7,8 km. (Låga 26 minuter tänker jag.)

2/4 Vårtävling i Skatås 15,6 km. (Vill göra under 55 minuter utan att ta ut mig fullständigt, är ju endast 8 dagar innan maran.)

10/4 Rotterdam marathon. (Platt och snabbt. Sub 2:30 är målet än så länge.)

21/5 Göteborgsvarvet 21,1 km. (Springer jag mest för att jag missat det både 2009 (sjuk) och 2010 (skadad). Planen är att hålla igen lite för att spara kroppen till helgen efter.)

28/5 Stockholm marathon. (Mycket roligt lopp på fin men lite tuff bana, ytterligare tufft om det är varmt, som det ofta är. Anmälde mig mest för att jag kvalat in till SM på marathon med mina 2:37 i Berlin. Ska bli kul att få värma upp inne på Stadion och starta längst fram bland eliten. Målsättnigen är oklar, beror på väder och form, tänker nog mer i placeringar än tider här. I fjol räckte 2:38 till en 15:e plats i SM så topp 15 bland svenskarna känns inte orealistiskt.)

Längre än så här planerar jag inte just nu. Till hösten är jag sugen på både Lidingö och ytterligare en mara. Har snackat med några kompisar om New York, men är inte anmäld än, vet heller inte hur fort de seedade platserna tar slut. Annars är jag ganska sugen på att springa långt i terräng, både Vertex fjällmarathon och Swiss Alpine har funnits i mina tankar mer än en gång de senaste åren. Men jag tar en dag och en tävling i taget.

4 kommentarer:

 1. Du glömde Vasastafetten 20 augusti:)

  SvaraRadera
 2. Vasastafetten vill jag självklart springa.

  SvaraRadera
 3. Hey!
  Jeg også skal løpe Rotterdam Maraton i år.
  jeg varmer opp med lettløpt halvmaraton i HAAG Netherlands 2 vecker før Rotterdam. Den er jævelig lettløpt. Den går 13 mars mener jeg. Den ligger i tavlingskalenderen på jogg.se

  Mitt mål i rotterdam er å subbe 3 timmer for første gang! =)
  Lykke til!

  SvaraRadera