måndag 10 januari 2011

Jusqu'ici tout va bien

Ja, än så länge har allt gått bra. Årets första hela vecka summerades till 116 km vilket jag är grymt nöjd med, med tanke på lite bestyr runt examen samt tre examensfester på en vecka. Två intervallpass och ett par snabbdistanser utgjorde den så kallade kvalitetsträningen i detta. Men nu blir askes ledordet för ett tag fram över: jobba och träna, inget festande. Dags att bevisa för kompisar som jobbar och gnäller att dom inte hinner träna på grund av detta att det visst går att kombinera 12-milaveckor med jobb. Så upp till bevis.

Min första dag som yrkesarbetande började med 6 km morgonjogg kl 6:45, sedan en hel dags jobb, sen rep med bandet, sen middag på Pressbyrån, sen slutligen 9 km halkig distanslöpning. Morgondagen planeras även den gå i manins tecken: Planen är en kort morgonjogg till jobbet, endast 2-3 km kommer hinnas med från lämning av dottern på skolan. Sen tänkte jag springa direkt från jobbet till Friidrottens hus (ca 10 km) för att testa spikskorna på lite intervaller. Sen kanske jag springer hem också. Återkommer med rapport om hur det blev.

Tänkte att det skulle vara en liten kul utmaning att inte ta en enda vilodag på hela januari. Frågan är i och för sig hur långt ett pass ska vara för att det ska räknas. Räcker 5 km morgonjogg till exempel? Vet att Kjell-Erik Ståhl, den gamle marathonlegenden satte sin skamgräns till 10 km när han tränade 363 dagar i följd.

2 kommentarer:

  1. Guldstjärna till Medan vi faller-referensen i rubriken. Ses på FiH ikväll!

    SvaraRadera
  2. Kul att någon märkte den.

    SvaraRadera