lördag 29 januari 2011

Rapport från en joggingrunda

Jogging  var det verkligen. Inte löpning. Höll vad jag lovade igår och körde inte snabbare än det gick utan smärta. Inte längre heller. 6,2 km. 5:58/km. Testade lite olika skor först och valet föll på FiveFingers Speed. Första 2 km helt smärtfritt, sen tendens till smärta men som höll sig på samma nivå resterande 4 km.

3 kommentarer:

 1. Vad är det för skada du har, tror du? Senskada? Stressfraktur?

  Lider med dig. Jag har själv laborerat med olika metoder för att få ordning på min peroneus-senskada under de senaste månaderna. Mkt balansplatta, gummiband och försiktig jogg som bas. Men jag har ju inte mål som kräver sådana löpmängder som du. Måste vara stressande.
  /Johan

  SvaraRadera
 2. Jag känner mig ändå ganska lugn att detta ska gå över inom någon vecka. Smärtan sitter alltså bakom inre fotknölen på vänster fot. Där går senor från ett antal muskler. Den största är Tibialis posterior och jag tror att det är denna eller senskidan till denna som är irriterad och inflammerad. Jag tror inte att det är en stressfraktur för punctum maximum (som man säger) för smärtan sitter inte på någon benstruktur utan just över senorna. Exakt vilken sena det är känns mindre intressant. Planen är att belasta till smärtgränsen men ändå försöka röra på mig så mycket som möjligt och samtidigt behandla lokalt med antiinflammatorisk gel. Nån specifik rehab gör jag inte, främst för att jag inte är så bra på sånt.

  SvaraRadera
 3. Jo, det mesta brukar ge sig med lite vila. Började springa minimalistiskt förra året och de första 4 månaderna avlöste småskadorna varandra, men tog jag det lugnt ett tag försvann det onda och kom inte tillbaka. Men sen-helvetet tog sin tid för mig. Vågade inte fråga någon sjukgymnast eftersom de har en tendens att skälla ut "barfotalöpare" och rekommendera inlägg. Läste någonstans att tendiniter faktiskt sällan är inflammationer i vanlig mening och det kan fungera med relativt tung excentrisk träning. Stod i RW tror jag, men det handlade iofs om akillestendinos/it. Finns säkert annars en hel del övningar att hitta på google eller youtube om du hittat rätt muskel/sena.

  Hoppas att du får ordning på det hela!

  SvaraRadera