tisdag 26 oktober 2010

Tisdagskvalitet i form av tävling

Vilodag igår, första på 13 dagar för övrigt. Valde att istället för sedvanlig intervallträning på tisdagar låta kvalitetsträningen ske genom en liten tävling. Tävling och tävling... tar väl inte så jätteallvarligt på Terrängserien, som genomförs med fem deltävlingar i Göteborgsområdet varannan tisdag. Första deltävlingen idag i Fontin i Kungälv. Ingen jätteuppslutning, kanske fyrtiotalet löpare varav ca hälften var ungdom som bara körde ett varv på 2,5 km-slingan. Vi andra körde tre.

Nummerlapp på bröstet gör ändå att pulsen går upp lite, i alla fall på mig. Första varvet gick hur lätt som helst i 3.26-snitt på den ändå relativt backiga slingan. Det var dock så pass mörkt, glest mellan lamporna, att man inte kunde släppa på helt utför. Mörkret tillsammans med att vi startade samtidigt som ungdomarna gjorde att jag inte hade nån aning om jag ledde eller möjligen låg tvåa eller trea. Efter första varvet kunde jag hur som helst inte se någon framför eller höra någon bakom. Började även få lite syra i benen vilket gjorde att jag saktade ner en aning. Andra varvet gick i 3:39-fart. I början på sista fick jag höra av MAIK-tränaren Mats Erixon att jag hade ca 15 sekunder upp till ettan, detta gjorde att jag försökte ösa på lite men då jag inte hade fått någon inom synhåll med ca kilometern kvar lade jag ner den jakten.

Gjorde sista varvet i 3:40-snitt efter att backarna i slutet av varvet tagit ut sin rätt. 27:17 i mål och 27 sekunder efter ettan, sextonårige (va fan) Jens Petrusson från Ullevi, som jag alltså aldrig såg under hela loppet och aldrig hört talas om. Blir till att träna hårdare så att jag inte får stryk av killar som föddes när jag gick på högstadiet.

En mugg sportdryck, en kexchoklad och ytterligare ett varv på 2,5 km-slingan som nedjogg gjorde att det blev 14 km löpta idag. På torsdag blir det faktiskt lite halvtävling igen, denna gång i form av den 8 månader uppskjutna, tredje och sista delen av Solvikingarnas vintercup. En timmes löpning på en 2,4 km-slinga.