tisdag 9 november 2010

Terrängserien del 2

Idag har jag sprungit terrängserien del 2 i Tuve. Det var rätt så dåligt väder och det kom inte så många dit. Jag vann på 19:27 på 5,5 km. 3:34/km, ganska backigt, snö/slask till stora delar men inte så halt ändå. Skönt att få springa lite igen efter vilodagen igår.

4 kommentarer:

 1. Hej!
  Har följt både den här och din tigigare blogg.
  Har tagit upp min löpning igen efter några års mindre löpning. Kör lågpuls just nu för att bygga upp kroppen långsamt och inte dra på mig några belastningsskador.
  Har dock en fråga, mitt löpsteg är så att jag landar väl långt bak på foten och skulle vilja landa mer på framfoten. Är barfotalöpning på löpband någonting du kan rekomendera så här i vintertider? Har inga fivefingers och har inga planer på att skaffa det heller.
  Med vänlig hälsning Danne

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Jag har aldrig sprungit särskilt mycket på löpband och aldrig barfota på det. Kan säkert funka. Viktigt tror jag är att vid alla omställningar av träningen så kan det nog vara bra att vara försiktig och lyssna extra mycket på kroppen. Men du verkar ju vara inställd på att ta det lugnt "lågpuls" vilket jag tycker låter klokt. Kör själv ca 80% av min träning väldigt lågintensivt för tillfället.

  Kan inte se att det skulle vara farligare att springa barfota på band än på t ex asfalt eller tartan. Själv har jag funderat på att köra en del inomhus på 200-meters tartanbana barfota i vinter för att hålla igång barfotalöpningen även under vintern.

  Lycka till!

  SvaraRadera
 3. Jag har kört en del på rullband med FiveFingers det senaste och det fungerar riktigt bra. Största problemet när man byter till detta lösteg är ju att du förmodligen kommer att bli löjligt stel i vaderna så ta det riktigt lugnt i början. Om du springer med en kadens mellan 80 och 90 så blir det ju faktiskt runt tvåtusen tåhävningar ifall du springer en halvmil. Helt barfota på rullband kan nog orsaka en hel del blåsor också. Friktionen och det faktum att rullbandet blir väldigt varmt efter en stund kan nog göra att det svider ordentligt efter en stund.

  SvaraRadera
 4. Tack så mkt för svaren Mattias och John.
  Har kört 2 pass nu (i strumplästen) och som du skrev John, stelheten är brutal, haha!
  Men jag kör vidare och lyssar på kroppen.
  Återkommer om jag har några mer funderingar.

  //Danne

  SvaraRadera