torsdag 25 november 2010

10 x Brudaremossen

Nu har den bästa årstiden för träning kommit. Snö som reflekterar det lilla solljus som finns. Ljusterapi. Nåt annat positivt är att man inte kan springa snabbt och det därför blir meningslöst att kolla kilometertider. Perfekt för grundträning tycker jag, tungt utan att bli slitsamt, bara låta den aeroba apparaten omsätta massa syre medan man pulsar fram i snön.

Idag körde jag ett pass som jag funderat på ett tag men som aldrig blivit av; 10 gånger uppför slalombacken Brudaremossen. Det är ju inte alperna direkt, men det närmsta en slalombacke vi har i Göteborg; en lift, en nedfart och en höjdskillnad på ca 35 meter. Backen är bara delvis snötäckt än så liften är ännu inte öppen. Men jag blev ändå påhejad av några pulkaåkande familjer. Så planen var uppför slalombacken längs med liften, nästan 300 meter, sen joggvila över platån på toppen, ner på baksidan, runt och så på't igen. Det lutar rätt bra sista 20-30 meterna så där brände det rätt bra i låren på dom sista. Körde dom 9 första mellan 90 och 98 sekunder med ett uppskattat snitt av 95, sen tryckte jag på lite på sista och lyckades göra den på 85.

Vet inte om det här är optimal träning för mig som siktar på en helt platt mara, det är liksom knappt att man kan kalla det löpning sista biten mot toppen, men det är kul att variera träningen lite och i en grundträningsperiod är det nog inte helt fel att pressa aeroba apparaten lite på det sätt man gör i backlöpning när man i huvudsak använder stora muskelgrupper som rumpa och lår. 18 kilometer blev det totalt på ca 90 minuter.

3 kommentarer:

  1. Jag är gärna med på liknande pass nästa vecka! Tränar för spitsbergen up and down som går efter jul. Upp på ett berg och ner igen (på skidor men borde vara ungefär samma sorts träning). Nu packnig. Vi ses snart!

    SvaraRadera
  2. Riktigt imponerande! Jag skulle förmodligen svimmat efter fem intervaller. Backträningen borde väl ändå träna explosiviteten i vaderna kan jag tänka och det borde väl vara bra för löpare. BRA JOBBAT!

    SvaraRadera