torsdag 4 november 2010

Distanstorsdag

Långlunch och fint väder innebar 15 km i lugnt tempo (5:02) i FF. Några timmar senare torsdagsträning med klubben och ytterligare drygt 16 km i varierande fart (snitt på 4:25) i modifierade DS Racer. Imorgon blir det nog vilodag i alla fall inför lördagens tävling, men man vet aldrig om andan faller på.

3 kommentarer:

 1. Oj, vad du springer! Imponerande mängd, tycker jag som är glad amatör.

  En liten fråga ang tävlingen på lördag - jag antar att det är Finalloppet eftersom du är från Göteborg. Själv åker jag från Stockholm och vet inte inte riktigt vad jag ska ha på fötterna. Har nämligen aldrig varit i Skatås.

  Eftersom min ena peroneus-sena strejkat lite grann (troligen pga av för mkt minimalistiskt springande) trodde jag att jag ska skulle vara tvungen att dra på mig mina gamla tjock-tjock-skor (Saucony Triumph 7). Men ärligt talat kändes det som att ha på sig slalompjäxor när jag provsprang lite imorse...

  Så mina val står emellan:
  1. Inov-8 X-talon 212, trailsko som jag bara använt en gång (skavsårsvarning)
  2. Mina tidigare nämnda Mizuno Universe 3. De lär dock bli rejält blöta inuti eftersom de har ventil under. Antagligen väldigt halkiga också om det är blött på stenar etc. Men är det grusstig á la parkväg så är det ju inget större problem.
  3. Nike Free (den lite bredare och tjockare varianten som jag egentligen använder som promenadsko, men den är ju egentligen en löparsko...)

  Vad tror du såsom expert? Lycka till på lördag!
  MVH Johan (Sundbyberg)

  SvaraRadera
 2. Hej. Jo, det är Finalloppet jag ska springa, den långa banan 18,8 km. Jag har sprungit 3 ggr tidigare och det är grus/parkväg ca 15 km, där går det bra med vilka skor som helst och är nästan aldrig blött. Det som ställer till det lite är att det är ett parti om ca 3 km efter ca 10 km som är riktigt terrängigt med spångar och mycket blöta leriga partier och stenar och rötter. Där passar Inov-8 212 riktigt bra, så om du inte har för mycket skavsår av dom är det paret jag skulle rekommendera eftersom dom är tillräckligt lätta och smidiga för att funka även på parkvägen. Själv har jag alltid sprungit loppet i vanliga tävlings-flats. Det funkar men är inte helt optimalt på nämnda parti men jag har aldrig haft några lätta terrängskor, typ Inov-8 att välja på. Förra året sprang jag faktiskt med Asics Hyperspeed som har hål i sulan likt dina Mizuno. Man blir ju blöt i första lerpölen men sen blir man inte blötare.

  Lycka till på lördag så kanske vi ses.

  (Själv springer jag antagligen i Adidas Adizero Pro)

  SvaraRadera
 3. Tack för tipsen! Låter som en kul bana. Jag ska ta en sväng före jobbet imorgon bitti och känna efter vilka mockasiner det blir!


  ...Om du ser nån med skägg och långt hår, lite som en Anton Krupicka-wannabe, och någon av nämnda skor på fötterna så KAN det vara jag :)

  SvaraRadera