lördag 26 februari 2011

Weekend update

Enligt plan har det inte blivit mycket distans än denna vecka, 85 km hittills, men relativt mycket runt marafart, redan 38 km i kolumnen sub 4:00/km i träningsdagboken, och det är faktiskt det mesta jag kört på 5 veckor. Kroppen känns pigg också. Idag blev det ett avbrutet intervallpass med GFIF:s medel/långdistansgrupp i Skatås. Avbutet blev det för att jag ville hem och kolla på damernas dubbeljakt i VM. Planen där var 3(2x1000+500) med en minuts vila, men jag körde bara första två tusingarna innan jag fick skynda mig hem för att inte missa skid-VM som jag nördat ner mig i totalt. Tusingarna gick utan maxforcering på 3:20 och 3:11, hyfsat underlag på åttan längs med Stora Delsjön, skillnaden beroende på motvind/medvind. Sprang ihop med MAIK:s lovande 15-åring Alexander Nilsson som förra helgen blev tvåa på 4:09 på 1500 meter på inne-ungdoms-SM. En kille som ser ut som en Kenyan till kroppsbyggnaden och verkligen har framtiden för sig med sådana tider vid så ung ålder. Tydligen ska han satsa på längre sträckor i framtiden, kan bli intressant att följa.

Imorgon planerar jag att tvinga ut dottern att cykla till simskolan och sen pressa in 10 km snabbdistans under de 45 minuter som simskolan håller på. Simskolan ligger precis i anslutning till min Utbyrunda så det passar ju perfekt och kanske kan bli en tradition. Om allt går vägen får jag då ihop precis över tio mil denna vecka inklusive nästan 5 mil snabbdistans.

4 kommentarer:

 1. Vi var på plats vid Holmenkollen för att se på damernas dubbeljakt. 400 kr för att luras med i oslos tunnelbaneförseningar och se Haag och Kalla vid två korta tillfällen från en plats ute i skogen. Sen åkte vi tillbaka. / Anders och Sofia

  SvaraRadera
 2. Är det fortfarande lördagar 1015 vid klockan som gäller för GFIF-passen? Ska försöka komma igång med dem nu, när underlaget är mer kvalitetsanpassat.

  SvaraRadera
 3. 10:30 vid klockan. Dock ännu ganska liten skara, mest ungdom och juniorer.

  SvaraRadera
 4. Imponernade träningsplanering. Precis så måste man tänka om man skall nå sina mål.
  Jag inspireras.

  SvaraRadera