onsdag 6 april 2011

Känsla: Svårbestämd

Efter mycket tvekande blev det en liten tur runt åttan på kvällskvisten. Började lugnt men sen gled farten ganska snabbt upp mot marafart, GPS:en krånglade lite så jag vet inte exakt, men där omkring i alla fall. Svårbeskrivbar känsla, både lätt och tungt liksom. Ville absolut inte pressa så här direkt efter en förkylning så jag tog två kortare pauser mitt i. Vid såna här tillfällen skulle det kanske vara bra att ha pulsmätare för att få ett mer objektivt värde på hur formen är. Det kändes dock inte som det krävde nån högre puls eller ansträngning för att hålla 3:40-3:50-fart. Inte jättenedslående resultat men heller inte den kropp jag hade önskat efter 3 dagars nästan helvila (joggade ju 6 km i söndags). Så - klart är det att sjukvila inte ger samma resultat som friskvila. Vaden trilskades knappt alls, så den blir nog inget problem. Om jag inte möter ytterligare motgång så kommer jag i alla fall starta på söndag, kanske måste jag dock ta det lite lugnare än vad jag planerat. Man får vara ödmjuk inför den kropp man har för tillfället.

Nu är det bara det svåra skovalet kvar. Jag har fyra kandidater. Från lättast till tyngst:

Asics Piranha, 130 gram. Funkade bra i Berlin men jag har inte sprungit så mycket med dom sista tiden så jag vet inte hur vaderna kommer reagera på 42 km asfalt i dessa skor som i princip är spikskor utan spik.


Brooks T7 Racer, 190 gram. Nyinköpta, hälmodifierade, sköna men aningen små och gav lite skav efter helgens tävling på 16 km.

Asics DS Racer, 210 gram. Förra årets modell, även de hälmodifierade, välanvändna - 90 mil, skönt insprungna men nästan fallfärdiga och nu snarare bruna än vita.


Nike Lunaracer 2, 215 gram. Bubblare. Inte sprungit alls mycket i dom efter att jag beskyllde dom för min skada i februari. Grymt sköna faktiskt, nu har jag skurit lite i dom också.

Svårt val, alla skor har sina fördelar och nackdelar.

4 kommentarer:

 1. Go Piranha!
  the clear choice!
  Och stort lycka till Mattias

  SvaraRadera
 2. Stort lycka till på söndag Mattias! Vad det gäller skovalet så tror jag på DS Trainer så att du får lite dämpning för din vad. Du har inte testat Puma Roadracer eller Saucony A4? Riktigt sköna pjux. Kanske lite stor heel-to-toe drop men fin känsla.

  En lite fråga kanske du har tid att svara på:

  Hur ofta tvättar du dina FF och hur går du till väga?

  SvaraRadera
 3. Skönt att du verkar hämta dig från förkylningshelvetet. Angående skor låter Piranha som ett lockande alternativ. Kanske läge att ta en kortare testrunda och känna vad din kropp helst vill ha för skor just nu?

  Lycka till med förberedelserna!

  /Johan

  SvaraRadera
 4. Det lutar åt Piranha eller DS Racer, tar nog med båda och skjuter upp valet.

  Ang FF så har jag inte sprungit i dem sedan i höstas, mest pga vädret. Men jag brukar tvätta dom när stanken blir för outhärdlig, i början brukar dom hålla ca 20 mil, sen kanske jag tvättar var 10:e mil.

  SvaraRadera