tisdag 19 april 2011

6 x 1220 meter

När man varit sjuk eller skadad ett tag gäller det som alla vet att träna igen det man tappat. Därför blev det dubbelpass och kvalitet även idag. 8 km till jobbet i morse i lugnt tempo var grymt tungt och benen kändes efteråt inte helt sugna på kvalitetsträning på kvällen. Men framåt eftermiddagen kändes det lite bättre. Skippade ändå hemjoggen och promenerade istället de 2 kilometrarna raka vägen hem. Hann sova en halvtimme innan det var dags för kvällspasset. Som rubriken säger var det 6 x 1220 meter (enligt Jockes GPS, min visade 1240 men den visar ofta lite för mycket när det är mycket svängar). Detta gjordes på den asfalterade rullskidbanan i Skatås. Jag har aldrig sett någon åka rullskidor på den och den är bitvis ganska igenvuxen men så heter den i alla fall. Den är ca 1400 meter lång och vi sprang som sagt drygt 1200 av dessa och använde 200 meter för gång/joggpaus som tog mellan 70 och 80 sekunder. Första tre varven gick ganska kontrollerat utan någon syrakänning på 4:04-4:05 (ca 3:20/km), sen fick jag det jobbigare och fick släppa Jocke och de tre sista varven gick på 4:08, 4:11 och 4:07 (ca 3:23/km). Ok tider på den småknixiga och småkuperade banan men ingen jättesprutt i benen idag. Imorgon ska jag på semester så det blir lite bloggpaus. Men löparskorna ska med, har inga förhoppningar om någon rekordträning men en liten runda varje dag ska jag försöka få in.

2 kommentarer:

  1. Du skojar väl när du skriver att man ska ta igen det man missat om man varit skadad/sjuk? Jag hoppas det i alla fall....

    SvaraRadera
  2. Mattias är alltid gravt ironisk så du kan nog lita på att han skojar, dock så lever han aldrig som han lär, vilket innebär att han faktiskt försöker träna igen men tycker inte att andra ska följa hans exempel... :)

    SvaraRadera