måndag 7 mars 2011

Sugen på fart

Jag känner att vilodagen gör sitt jobb. Har haft en del annat för mig idag så det har inte varit så värst mycket tid över till att fundera över om jag ändå inte ska ut och samla på mig några kilometer. Vilodagen gör sitt jobb på så sätt att jag är jäkligt sugen på att springa, gärna med fart. Det är nämligen något som sätter igång i hjärnan på mig när jag får springa. Som en narkoman som får sin fix. Jag har varit inne på det där förut och på flera sätt kan man nog jämföra min löpning med ett substansberoende.

Om jag funderar på vad jag vill och vill ha i livet är det inga Mercedesar eller lyxvillor som dyker upp i huvet. Allt sånt där vänjer man sig ändå bara vid och vill ha mer. För min del kan jag gärna bo kvar i min skitiga lilla trea tills jag dör. Däremot drömmer jag om att få springa. Kort och långt. I Alperna vill jag springa nån gång. Swiss Alpine t ex. Det blir nog inte i år, kanske nästa. Funderar på att smygstarta med Vertex 43 km i sommar i stället.

Det låter väl som en from livsinställning. Fast samtidigt är den ganska girig, jag kräver att min kropp fungerar och tål 10 timmar träning i veckan. Alla har inte den lyckan. Och den kan ta slut. Nån gång tar den slut.

Nu ska jag vila för att orka vrida ur kroppen som en gammal disktrasa imorgon. Planerar lång morgonjogg och intervallträning på kvällen. Men gud skrattar åt människornas planer. Godnatt!

5 kommentarer:

 1. haha det där va jävligt sant har tävlat i kampsport..en viss kick...supit i månader och bara rest runt i världen och umgåtts med billiga flickor..en viss kick....köpt prylar m.m...en viss kick...men ingenting slår fan känslan efter ett riktigt intervallpass det är grejer det:)...bra blogg förresten...

  SvaraRadera
 2. Klass A-blogg och bra inlägg som motiverar mig iaf! Livet är enkelt och man behöver inte mycket mer än hälsa och kunna kuta skadebefriad. Kör hårt som vanligt!

  SvaraRadera
 3. Många kloka ord där. Håller med, löpningen är bland det bästa man kan vara beroende av.

  Vill bara säga att du är en inspiration och jag följer numera din blogg nästan dagligen. Det är kul att se att andra kan. För kan andra kan jag. Om en 12 dagar är det LA marathon och jag skall under 2:50 för första gången. Om ett år kanske jag är under 2:40 (som du på din gamla blogg).

  Hoppas det går bra med träning och så. Kommer med intresse följa din väg mot sub 2:30.

  SvaraRadera
 4. Endorfiner kallas de. De som ger dig kicken. :-)
  De som sprungit både Vertex och Swiss säger att Swiss är mycket enklare.
  Jag har bara sprungit Vertex och det var....Well, det var en upplevelse om man säger så och jag vill inte vara utan den. :-) men en gång räcker för mig.
  Om du ids;
  http://blog.nemonisimors.com/?view=entries&entryid=2521
  och
  http://blog.nemonisimors.com/?view=entries&entryid=2522

  Kör hårt!

  SvaraRadera
 5. Annars finns det världens nordligaste marathon här uppe! Spitsbergen marathon: http://svalbardturn.no/index.php?id=111
  Kommer du nån gång är chansen väldigt stor att du vinner dessutom! Sånt är ju alltid kul:)
  Kommer du upp det här året kan jag dessutom bjuda på boende och efter-mara-kaka!

  SvaraRadera