söndag 6 mars 2011

Då har man levt ytterligare en vecka

Och tränat också, men dom bägge sakerna går liksom in i varandra för mig. Livet mellan träningspassen känns mest som transportsträckor, jobba lite, kolla på Melodifestivalen. Sova. Tills man åter får möjlighet att snöra på sig ett par skor springa lite. Fick till lite kvalitetsträning idag också faktiskt, mellan Vasalopp, Femmil och dotterns simskola. Gjorde som förra veckan och utnyttjade trekvarten som hennes simskola håller på för att pressa in ett kvalitetspass. Idag blev det 2 x 4 km med ca 2 minuters vila emellan. 3:26-snitt på den första som jag mest flöt igenom och 3:24-snitt på den andra där jag pressade max. Sen såg jag slutet på femmilen men det var ju inte mycket att se ur svenska synvinkel. Norge är helt enkelt världens bästa skidnation, det går liksom inte att komma undan det. Det är inte rimligt att vi ska jämföra oss med dom. Vi får revansch i Hockey-VM, och Handbolls-VM, och Fotbolls-VM - för att inte tala om Bandyn. Men allt det där är ändå bara lek. Till skillnad från löpning i allmänhet och min träning i synnerhet.

Jag har tilltyggalagt 124 km denna vecka. 51 km snabbare än 4:00/km och ca 17-18 km av dessa snabbare än 3:30/km. Bra vecka. Blir inget 6-timmars då två av två kommentarer inte rekommenderade detta. Vilket känns bra då det är jobbigt att springa i 6-timmar. Funderar på en vilodag imorgon. Jag har känt mig lite trött och håglös idag, kanske beror på överträning. 

6 kommentarer:

 1. Ta absolut en vilodag om du känner dig så sliten. Eller ett lugnt alternativpass typ simning/vattenlöpning.

  SvaraRadera
 2. Tahultsrundan i 4.00 fart låter bra.
  När kör du? Till helgen? Fint väder och isfritt så är jag intresserad av ett sådant pass jag med.

  SvaraRadera
 3. De veckor som jag når upp till ungefär hälften av din sammanlagda distans är jag riktigt nöjd och då är kryddan på moset de pass som går under 4:00/km.

  Du förtjänar en vilodag helt klart och sextimmars är ju faktiskt lite galet :)

  SvaraRadera
 4. Robert: Tänkte runt 10:00 från Solvikingstugan i Skatås. Planen är att ta det lite lugnt ~4:30 första 12 km, tills man kommit upp för backarna efter Jonsered och sen öka till nånstans 3:45-3:50. Häng gärna på!

  SvaraRadera
 5. Låter bra kör du på Lördag eller Söndag?

  SvaraRadera
 6. Lördag, kan inte söndag. Joakim R hänger kanske också på.

  SvaraRadera