lördag 19 mars 2011

Lördagsintervaller

Med det bättre vädret börjar fler folk dyka upp på lördagsträningarna i Skatås som är ett samarbete mellan alla göteborgsklubbar. Idag var det säkert ett 30-tal, mest juniorer men även några gamlingar som jag. Idag gällde det klassiska 8 x 1000 runt åttan med 60 s vila. Ett pass som i sin tydliga mätbarhet och jämförbarhet med tidigare tider inger lite prestationsångest. Men det är ju bara träning och det är bara att se vad som finns i kroppen just för dagen. Som jag tidigare nämnt så försöker jag att inte fokusera så mycket på tider på intervallträning utan hitta en jämn och hård arbetsinsats och sen nöja mig med att kroppen får en bra träningsdos, sen kan man ha bra dagar och dåliga dagar. Just idag kändes det inte som någon kanondag, på uppvärmningen fanns det över huvud taget inget spritt i benen och jag kände mig ganska kraftlös. Men uppvärmningens känsla stämmer inte alltid överens med hur passet faktiskt går.

Det gick ändå helt ok, fick ta i bra för att hänga på den unge Carl Senorski som verkar vara på gång rejält. Det finns ju uppenbarligen bra gener, bror till Eric Senorski och son till Midde Hamrin, som han är. Underlaget var nu i princip snö och isfritt men lite tungsprunget då det var blött och bitvis lite slaskigt. 

Tiderna:

2:45 (endast 800 m, uppför sista 400 m, 3:27/km)
3:14 (uppför och nerför)
3:14 (platt förutom en liten kulle - upp och ner 2-3 höjdmeter)
3:27 (uppför nästan hela vägen)
3:07 (nerför sista 300 m)
3:06 (ganska mycket nerför)
3:12 (lätt nerför i början, sen platt)
3:12 (nästan helt platt)

Snittfart ca 3:14/km. Riktigt bra för en dag då jag inte kände mig på topp. Kan jämföras med att jag i december på bana (inomhus) bara hade en sekund bättre per km i snitt på 8 x 1000 med 60 s vila. På just detta pass runt åttan har jag bara varit snabbare en gång, en lördag i höstas när jag fick på det riktigt och det även var bättre underlag.

Jag hade egentligen planerat för marathon-genrep idag, 30 km marafart, men jag hade ingen lust, och just ett sånt pass behöver jag verkligen känna mig sugen på för att kunna genomföra. Nu vet jag inte om det blir något sånt pass alls, nästa lördag är det vårtävling och två veckor innan känns även lite nära inpå att köra ett så pass tufft pass. Möjligen kan jag få till nåt liknande i veckan, men jag tycker inte att jag har lika mycket ork efter en arbetsdag som på en ledig dag. Hmm, får se... Skulle varit bra för självförtroendet och för att närmare ställa in tävlingsfarten. Men jag får vara nöjd över den träning som är gjord och inte gräma mig över den som inte blivit gjord.

1 kommentar:

  1. Jag fattar inte riktigt vart du får din energi ifrån!? Vilken jäkla fart du har. Kan minnas att du skrev vid något tillfälle att du åt ett päron :)

    SvaraRadera