onsdag 22 juni 2011

Sådär idag

Ontet under foten ger sig inte. Joggade milen med insprängda fartökningar på 1 km x 3 med 1 km joggvila. 3:18, 3:19 och 3:48 gick dom på. Den sista var rätt mycket uppför (mellan 6,5 och 7,5 km för er som är bekanta med milen i Skatås). Ska alltså springa 5000 meter imorgon på En midsommarnattsdröm. Är inte helsugen men får försöka se det som ett bra träningspass. Helst vill jag ju komma under 16 minuter (perset är 16:16) men som det känns nu känns det inte som nåt jag kommer göra. På tusingarna igår hängde jag inte heller med Joakim och Andreas, i och för sig var det kanske mer dom som hade bra ben än jag som hade dåliga. 7x1000 med 2' vila gick ändå på 3:04, 3:17, 3:01, 3:26, 3:07, 3:05 och 3:13. Den stora variansen förklaras av att det antingen var uppför eller nerför på alla utom den sista som nästan var platt.

Jag tycker att det tar emot att tävla om jag inte känner att jag har en god chans att persa. Hittills i år har jag faktiskt persat på varje tävling utom Lerumsloppet, men där var det åtminstone pers på just den banan med en minut. Känns som risk för att jag bryter den trenden imorgon, i alla fall om jag siktar mot sub 16. Kanske borde sikta lågt för att åtminstone ha en chans att hyvla av ett par sekunder på perset. Eller lära mig att våga misslyckas. Även om jag verkligen tror på realistiska planer och att det nästan aldrig lönar sig att satsa för hårt i ett lopp måste jag säga att jag gillar dom som vågar springa med hjärtat istället för med hjärnan. Att gå för vinst oavsett vilket motstånd man möter.

På fredag är det i alla fall midsommar. Sen blir det mörkare igen.

1 kommentar:

 1. Tjena Jonsson
  Det ser ut att bli bra väderförutsättningar för att sätta pers ikväll.

  Dessutom så ser startfältet väldigt jämnt ut. Många ryggar att hänga! Jag hävdar att av de som är anmälda så är vi 7-8 stycken med potential att plocka 2:a platsen. Sander får väl dock ses som en ganska ensam favorit till segern så länge ingen annan raket dyker upp!

  Ses ikväll!

  /Mikael Eriksson

  SvaraRadera