torsdag 20 september 2012

Skitben på Skatåsmilen

Hade hoppats på fräscha ben på dagens klubbmästerskap på Skatåsmilen efter vilodagar både måndag och onsdag denna veckan. Intervallerna i tisdags 9x3 min på ganska backig slinga "12:an" i Skatås (8:an + runt Lilla Delsjön) gick hyfsat trots selfdestructo-passet i söndags. Så med en dags vila till tänkte jag att jag borde vara i superslag och gå under 35 minuter på milen som har 150 höjdmeter. Gjorde 35:13 i fjol utan så mycket sparring.

Men det gick inte. Jag försökte verkligen i 4 km. Men det kändes som att benen liksom parkerade i marken vid varje steg. Ingen studs eller lätthet alls. Flåsmässigt var det inte så farligt trots de inledande backarna. Men benen liksom levde sitt eget liv - eller snarare inget liv alls. Dom kändes döda. Så jag fick släppa Andreas och Olle som seglade i väg till sub 35-tider bägge två, Andreas först på 34:49 och Olle sen på 34:56. Jag försökte ändå att inte bara ge upp och börja jogga men till slut var farten nästan nere på joggnivå ändå förutom en liten forcering mot slutet för att hålla min tredjeplats. Tiden blev väl nånstans runt 36:30. Marafart typ. Så på det sättet var det ju ett bra träningspass.

2 kommentarer:

 1. Hej Mattias!
  Hur såg din träning ut i (mängd/kvalite/pass vecka)innan din första sub3-mara?
  Mvh Gonza

  SvaraRadera
 2. Hej Gonza!

  Jag vet faktiskt inte exakt. Förde inte så noggrann träningsdagbok vid den tiden. Men det var på mitt andra försök. 2006 var min första mara, Göteborg marathon. Då gjorde jag 3:13 efter att ha sprungit varvet på 1:28 på våren. Gissar att jag trappade upp träningen något efter det och kanske sprang 5-7 mil per vecka med någon enstaka toppvecka över 10 mil. Gjorde varvet 2007 på 1:24 ganska enkelt och därefter Göteborg marathon på hösten på 2:57. Det var innan jag börjat träna i nån klubb så 95% av träningen var bara ren distans i den fart som jag klarade av just den dagen. Tror att jag körde långpass på 30-32 km som längst, förutom att jag 2007 även sprang 2 st 6-timmarslopp faktiskt, det första på våren (Lilla Edet) och det andra 2 eller 3 veckor innan maran, kom 69 km på det sistnämnda. Körde aldrig intervaller på den tiden. Tror fortfarande inte så mycket på intervaller.

  Mattias

  SvaraRadera