torsdag 27 oktober 2011

2 dagar kvar

Vid den här tiden förra året hade jag startat den här bloggen. Efter 13 minuter kapning av maraperset från 2:50 till 2:37 på ett år kändes målet sub 2:30 inte som nån omöjlighet att nå på ytterligare ett år. Nu är jag här ett år senare men sub 2:30 känns just nu inte som inom rimligheternas gräns. Denna gräns slutar nånstans runt 2:32 för mig. Gör jag under 2:35 är jag grymt nöjd. Men inte heller det görs bara av sig självt. Det finns ändå ett visst mått av lidande i marathonlöpning. Men jag tror samtidigt inte att man ska fokusera allt för mycket på själva lidandet - det riskerar att bli en självuppfyllande profetia. Fokus istället på att hålla fokus, göra sitt eget lopp efter sin egen plan och samtidigt försöka njuta lite av loppet. Klyschor grande men nog så sanna.

Så här med 60 timmar kvar till start försöker jag även fundera på vad jag vill ha ut av den här upplevelsen. Det handlar inte bara om tiden jag kommer i mål på. So what om jag kommer in på 2:31 eller 2:47. Vad ska jag använda den tiden till. Visst, jag kan få med mitt namn på 25-bästalistan i Sverige kanske, och det skulle ju vara kul. Men samtidigt har det här med löpning och löpresultat en tendens att äta upp mig och lämna mig med en viss tomhet.

Så jag försöker istället minnas vad det är jag gillar med löpning. Och då är bara resultaten en bit. Den största biten är nog känslan av att flyga fram för egen maskin och känna sig odödlig för en stund. Jag hade faktiskt lite av den känslan idag. Igår skrev jag ju att det kändes skit så därför ville jag ut även idag för några korta bitar i farter över jogg och förhoppningsvis få med mig lite bättre självförtroende till Frankfurt. Körde därför 2x2 km marafart med Olle. Det blev ju självklart inte marafart eftersom Olle inte ska springa maran och därför inte ville slösa ett träningspass på att lusa runt i 3:40-fart. Jag valde att hänga på honom så det blev istället 3:28/km på första 2 km och 3:27 på andra 2 km. Sen kände jag mig inte riktigt färdig utan körde därför 1 km på nästan max efter några minuters vila. Den gick på 3:04 utan större problem. Känns bra, den känslan tar jag med mig på planet mot Frankfurt imorgon.

Nu blir det nog bloggtystnad tills på måndag. Jag har startnummer 6007 för den som vill följa live-uppdateringen. Over and out.


12 kommentarer:

 1. Kör hårt nu. Lycka till...

  SvaraRadera
 2. Just do it! 2:32 skulle just nu placera dig på 10:e plats i årets statistik.
  Lycka till!

  SvaraRadera
 3. Bra skrivet! Ner och ha kul nu, och fyll bilen med taxfreesprit på vägen hem.
  Ska hjälpa syster flytta på söndag men får bära grejer med ena handen och kolla 6007 i mobilen samtidigt. Blir intressant att följa de andra klubbkompisarna också.

  SvaraRadera
 4. Det är vägen till resultatet som är minst halva behållningen. Alla grymma och episka pass som etsat sig fast i minnet. Allt slit som tagit oss hit. Tror jag, får se på söndag, ungefär klockan 12:38.

  Ps. Glöm inte att man ställer om till vintertid natten lör-sön. Inte säker på om det är samma sak i Tyskland men värt att ha koll på.

  SvaraRadera
 5. Löp smart, snabbt och snyggt nu...!

  SvaraRadera
 6. Har följt din blogg en tid och vill också önska dig ett stort lycka till! Ska själv springa i Frankfurt på söndag men har en mer blygsam målsättning att göra sub 3 :)

  SvaraRadera
 7. Lycka till
  För övrigt nämns du på friidrott.se som en av de svenskar i Frankfurt som kan tänkas komma under 2 timmar 37 minuter och därmed hamna den svenska 25- bästa listan på marathon.
  http://www.friidrott.se/

  SvaraRadera
 8. Grattis till pers med över en minut! :)

  SvaraRadera
 9. Grattis till perset! Kul att du fick till dr-titeln i resultatlistan också.

  /Johan (kollega i Sthlm)

  SvaraRadera
 10. Grattis Mattias! Härligt med ännu ett pers :)

  SvaraRadera