tisdag 10 december 2013

Ny veckosammanfattning

Jag började förra veckan med riktigt pigga ben vilket innebar fartrekord till jobbet utan att jag behövde ta i särskilt mycket. 10,4 km på 4:07-snitt. Hemvägen gick även den hyfsat lätt, det är 70 meter höjdskillnad från jobbet och hem så hemvägarna går generellt lite långsammare. 11,0 km på 4:22-snitt.

På tisdagen var jag lite sliten i benen så då gick resan till jobbet lite långsammare och med tyngre känsla, 10,5 km på 4:21/km. Hemvägen kändes ännu stelare men jag forcerade ganska bra ändå eftersom jag visste att jag skulle ha vilodag dagen efter så det fanns ingen anledning att spara på krutet. 11,5 km slutade på ett snitt av 4:15 efter en progressiv resa där jag började nånstans runt 5:00-fart och slutade runt marathonfart (3:30-3:40/km).

Onsdagen var det rätt skönt att åka bil till jobbet, skulle handla och göra lite ärenden efteråt så därför behövde jag bilen, annars hade jag så klart cyklat som "vila".

På torsdagen hade jag seminariedag i Krokslätt och inga duschmöjligheter så då tog jag bilen till pendelparkeringen vid Delsjömotet och promenerade ner genom Lackarebäck ca 3 km till Krokslätt och sen när dagen var slut sprang jag samma väg tillbaka. Eftersom det bara var 3 km ville jag ha lite till. Hade då så dålig fantasi att jag kubbade runt på parkeringen i 2 km och nöjde mig sen med det för dagen.

På torsdagskvällen började det snöa så på fredag morgon hade jag förmånen att springa till jobbet på nyfallen snö. 10,5 riktigt fina kilometrar som snittades på 4:27/km. På hemvägen var det halt på asfalten men då större delen av min pendelväg går i skogen där snön låg kvar gjorde detta inte så mycket så det blev en fin joggingtur hem också. 10,6 km på 4:38/km.

På lördagen hade jag först tänkt få till ett långpass men jag kände mig lite seg och hade samtidigt en del grejer att fixa så det passade bra att ta ytterligare en vilodag. På kvällen började det snöa ännu mer.

På söndag förmiddag stack jag ut som ett barn i skogen som nu var helt snötäckt. Tanken var att köra så mycket terräng/trail som möjligt och hålla igång i två timmar. Blev riktigt fin snölöpning, först på stigarna mellan Rådasjön och väg 40, sen in i Delsjöområdet, en bit på milen, upp på Brudaremossen, ner till Skatås, en bit på åttan, upp på Getryggen, söderut längs Västra Långvattnet där jag halkade några gånger på snötäckt is, sen in på 18 km-slingan, sen tillbaka mot Mölnlycke med en avslutning på stigarna runt Labberahalvön. 23 km på precis över två timmar vilket gav 5:18 per km vilket efter förutsättningarna med kanske 70 procent teknisk stiglöpning och 100 procent snölöpning motsvarade en hyfsad men ändå behaglig ansträngningsnivå.

92,6 km löpning blev det totalt för veckan, något jag är mycket nöjd med, kändes som att det var precis lagom för just den veckan. Ingen idé att trycka in för mycket mängd och trötta ut sig när det är flera månader kvar till säsongsstart.

Nu har jag inte kört intervallträning på snart två månader och det känns inte som att jag saknar det. Kommer väl försöka vara med på någon träning med klubben snart men mest för att få träffa klubbkompisarna igen efter att jag nästan bara tränat själv i en månad och då blir det väl lite intervallträning kanske.

1 kommentar:

  1. Kenenesa Bekele11 december 2013 10:37

    Lussefika efter träningen imorrn. Var där eller var kvadrat.

    SvaraRadera