söndag 6 januari 2013

Första veckan på nya året

1 avklarad, 51 kvar. Detta år har börjat lite stillsamt träningsmässigt. Efter god mängd i december passade det att ta en lite lugnare vecka nu. Måndag till fredag blev det bara knappt 4 mil och 2 vilodagar, inga speciella pass bara distansfart typ. Men nu i helgen fick jag till två bra pass. Igår 20x1 minut i typ 3000-metersfart. Vet inte exakt men kändes som nånstans 2:50-3:10-fart. Tufft pass men med bra känsla där jag med god draghjälp av herrarna Wistedt och Röstlund lyckades hålla tryck passet igenom. Med en uppvärmning på dryga milen slutade passet på ca 24 km.

Rejält stel i benen i morse vankades det 2 timmars långpass där vi var ett bra gäng som sprang en tur upp till Mölnlycke och runt Rådasjön. Körde själv en kvart innan för att kunna korta av med lika mycket mot slutet för att hinna se final climb i Tour de Ski, toppklassig TV-underhållning att se kampen uppför backen. Blev väl kanske 28 km med fartökning sista ca 4 km för att hinna hem.

Börjar känna ganska bra form och känner lite sug att se hur det kan gå på tävling. Först ut blir det Sandsjöbacka Trail Marathon den 20 januari och två veckor efter 3000 meter inomhus. Den sistnämnda blir utan någon specifik träning mot distansen, har inte sprungit inomhus en enda gång i vinter och kommer nog inte göra det innan heller. Har inte ens haft på mig spikskorna på över ett och ett halvt år. Kanske kan jag ändå putsa PB:t lite (9:21).

1 kommentar:

  1. Var någonstans är 3 km-tävlingen? Hade varit kul att titta på :)

    SvaraRadera