måndag 17 december 2012

Som vanligt ungefär

Lite rapport efter 2 veckors tystnad. Jag lever! Bra det. Inte haft så mycket att skriva om bara. Träningen har flutit på bra men träning har jag ju skrivit om många gånger. Förra veckan blev det ingen rapport trots att den var riktigt bra träningsmässigt, kanske bästa på hela året. Jag håller ju inte koll på siffror längre men uppskattningsvis och utan att ljuga allt för mycket var det bara några km kort om 14 mil. Älskar ju snön som nu håller på att töa bort. Denna vecka har det också tränats bra inledningsvis, fram till att det började töa nu i helgen. Mycket transportjogg till jobbet och dessutom ett bra intervallpass på 6x1000 plus några kortare i tisdags. Norgetröskel i torsdags med bra känsla. (Norgetröskel har jag nyss lärt mig är som vanlig svensk tröskel fast sådär 20 s/km långsammare - mellansnabbt typ.)

Helgen har mestadels tillbringats till icke-löp-relaterade aktiviteter tillsammans med dottern. Varit på jul-loppmarknad och på museum bland annat. Nyss gjorde jag första löpningen på drygt två dygn. Typisk känsla av att både vara pigg och lite slapp som jag får efter att ha vilat ett par dagar. Men mot slutet fick jag in ett riktigt bra flyt. Drygt en mil nöjde jag mig med för att istället satsa på kommande vecka. Totalt blev det väl lite över 8 mil tränade skulle jag gissa.

Nu på kvällen har jag ägnat lite tid åt att planera säsong 2013, eller i alla fall första halvan av den. Först har jag haft lite tankar på att springa Barcelona Marathon 17 mars. Men det är på grund av lite olika faktorer osäkert. Inte minst kostar det en del pengar att åka långt för att springa. Och sen vet man ju inte hur vintern blir, vill inte starta i ett marathon utan att ha fått några veckor barmarkträning i benen först. Så den här planeringen är ett alternativ till Barcelona. Hela tanken bakom den är att jag är lite missnöjd med att jag inte samlat på mig någon SM-kvaltid till halvmarathon eller helmarathon-SM under det gångna året. Först hade jag tänkt kvala i Bromölla men missade med en minut. Sen tänkte jag då kvala i Barcelona men nu har jag kommit på att det är lite som att gå över ån efter vatten. Kvaltiderna för SM i halv och helmarathon är <32 min på 10 000 m, <1:12 på halvmara och <2:40 på helmarathon. Fixar man det kan man anmäla sig billigare till Sthlm marathon och även till det utsålda Gbg-varvet (som jag inte är anmäld till än). Har en fix idé att jag ska springa dessa lopp och dessutom starta i första startgrupp som SM-plats innebär. Nu tänker jag, för att ge mig själv lite extra utmaning försöka kvala genom en halvmaratid istället för marathon (där jag varit under 2:40 tre gånger med marginal). På halvmara har jag som bästanotering 1:13:19 i ett lopp där jag var i riktigt bra form. Men fördelen är att man kan göra fler försök. Så - till planen:

13 jan
Inomhus-DM: 3000 meter: Mål: PB (<9:21)

20 jan
Sandsjöbacka Trail Marathon: Mål: Inte springa vilse som jag gjorde 2011.

2 feb
Göteborg inomhus: 3000 meter: Mål: Slå mitt PB som jag förhoppningsvis satte 13 jan.

Träningsblock

9 mars
Vårtävling 8 km: Mål: PB (<26:12)

16 mars
Vårtävling 16 km: Mål: PB (<54:21)

24 mars
Halvmarathon Ålborg: Mål: SM-kval (<1:12)

Träningsblock

(20 april)
(Kungsbackaloppet (halvmara): Mål: SM-kval - andra chansen (<1:12))

18 maj
Göteborgsvarvet (Halvmarathon-SM): Mål: Bra SM-placering.

1 juni
Stockholm marathon (Marathon-SM): Mål: Bra SM-placering


Sen då? Ingen aning. Förslag?


4 kommentarer:

  1. VASASTAFETTEN FÖR HELVETE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    SvaraRadera
  2. Det inlägget har jag inte skrivit men jag tar för givet att du ska med även nästa år.

    SvaraRadera
  3. Risveden Terräng. Lär du kunna placera dig riktigt bra på.

    SvaraRadera