söndag 10 juni 2012

Veckan som gått

Med Swiss Alpine Marathon om 7 veckor fanns det inte utrymme för nån ledighet från träningen efter Stockholm. Två dagars helvila blev det men sen var det dags att knyta på sig skorna igen. Dag för dag:

Måndag: Helvila. (Fortfarande lite svårt att gå, speciellt i trappor.)

Tisdag: 5 km riktigt lugnt. (Fortfarande stela ben.)

Onsdag: 13 km distans där jag bitvis kunde testa att springa lite snabbare även om benen fortfarande var märkta av maran.

Torsdag: 16 km progressivt. Från ca 5:30 ner till typ 3:30 sista kilometern.

Fredag: 16 km distans, mestadels lugnt men några små fartökningar.

Lördag: Hängde på jogg.se-arrangemanget Skatås All In, som gick ut på att springa alla slingorna i Skatås i ordningen 18 - 8 - 10 - 5 - 2,5 med en drickapaus efter 26 km. Det blev 44,17 km i 5:09/km. Plus en km jogg dit hemifrån. Blev imponerad av brorsan som hängde med och i och med detta sprang sitt första "marathon".

Söndag: Lite sliten i benen efter andra maran på åtta dagar. Hade egentligen 20 km distans på schemat men var snäll mot mig själv och nöjde mig med 16.

Totalt landade veckan på 111 km. Bra för en vecka efter ett marathonlopp. Nästa vecka blir av nödvändighet lite lättare då jag har dottern. Men jag ska försöka få in lite transportjogg i alla fall. Plus tävling på lördag - Lerum Vildmark 18 km. Börjar inse att 79 km i bergen är en ganska tuff utmaning. Men förhoppningsvis blir det roligare ju mer jag tränar innan. Så det är min motivation just nu.

3 kommentarer:

  1. Ska du ta med stavar till Schweiz? Många verkar köra det på såna där ultramaror i bergen...

    SvaraRadera
  2. Man får inte det på Swiss Alpine om man inte deltar i walk-klassen. Vilket i och för sig låter som ett trevligt alternativ. Undrar bara om det är som i gångtävlingar att man blir diskad om man tar ett löpsteg.

    SvaraRadera