lördag 24 mars 2012

Vårtävling 2

Det gick bra idag också. 2 varv på åttan istället för 1 så som förra veckan. Det var i och för sig lite slitigare än förra veckan. Öppnade med en platt kilometer på 3:18 och det kändes att det var lite för snabbt för att hålla i 15 km till så jag försökte lugna ner tempot men det var svårt med en Mikael Eriksson från Hälle flåsande i nacken. Det finns en lång historia där och mycket prestige så det var bara att tugga på. Passerade ett varv, fortfarande med Mikael i rygg, på 27:05. Försökte öka och nöta ner honom men det gick inte förrän efter ca 10-11 km då jag fick en lucka som höll in i mål. Andra varvet på 27:16 vilket gjorde en totaltid över de 15,6 kilometrarna på 54:21. Blir väl strax under 3:30-tempo i snitt. Pers med en minut från samma tillfälle förra året. En 5:e plats precis som förra veckan. 2:a totalt om man lägger samman tiderna från förra veckan och denna. Vann gjorde Fredrik Johansson från Ullevi på 50:18, vilket är nära Patrik Anderssons banrekord från i fjol, 50:04.

Så det verkar som att "less is more" funkar hyfsat för mig just nu i alla fall. Hittills denna veckan bara ca 65 km löpta. Och imorgon kanske det blir vilodag för detta slet på den gamla kroppen.

Starten med de fem första i mål synliga. Från vänster: Andreas Åkesson, ÖIS (4), Robin Lindgren, ÖIS (2), Jag själv (5), Fredrik Johansson, Ullevi (i grönt) (1), Fernando Dinis, Hälle (3). Foto: Patrik Johansson.

1 kommentar:

  1. Kul att se att du har så mycket fart i benen!

    /Philip

    SvaraRadera