söndag 11 december 2011

v 49

Ett litet steg framåt den här veckan. 18 km totalt på veckan - vanligtvis en normal dagsdos träning - nu en veckototal. Hur som helst känns det bra efter två veckor dessförinnan på 3 respektive 1 km. I måndags 4 km löpband som jag efteråt var rädd för var för tidigt då jag hade lite ont efteråt. I torsdags en försiktig ökning till 5 km på löpband (faktiskt barfota) och ingen smärta efteråt. Idag sprang jag (i princip smärtfritt) 9 km i lugnt tempo och utomhus för första gången på drygt två veckor. Har fortfarande lite känningar från foten så det kommer nog inte bli någon snabbare löpning än på ett tag och antagligen långt ifrån normal träningsdos även kommande vecka. Men det känns bra att vara på gång igen och att kunna vara ute och röra på sig.

6 kommentarer:

 1. Va bra att det går i rätt riktning! Bränner det inte väldigt mycket i fosulorna om man springer barfota på löpband? Borde väl bli ganska mycket friktion...

  Annars känns det instinktivt som om det borde vara bra att köra barfota. Då vet man ju att foten verkligen är frisk och inte inbäddad i den falska tryggheten av en fet fluffig löpar-dojja :)

  Hoppas du kan börja gå på träningarna igen snart!

  SvaraRadera
 2. Någon erfarenhet att skära i Asics skor??
  Många har ju en bit plast mellan framfot och häl som kanske ställer till problem. Typ som på Tarther och Skyspeed.
  //Danne

  SvaraRadera
 3. Hade själv PF-smärtor för ett par år sen. Att vila bort det funkade inte, så jag tränade bort det. Smärtorna avtog gradvis under ett halvår, men försvann inte helt förrän jag började karva bort plasten i mellanfoten på mina skor. (karva=knipsa och dra bort med avbitartång)
  Det kändes mycket bra när skorna blev mjukare och mer flexibla, vilket fick musklerna i hålfoten att jobba lite mer och på ett mer naturligt sätt. Det är samma sak med barfota och minimalistisk löpning.
  För mycket stöd och stela skor kan nog ställa till det ibland...

  //Olle R

  SvaraRadera
 4. Danne: Jo, jag har skurit i ett par Asics DS Racer och det gick ganska bra. Jag skär ju mest under hälen (typ 3-4 mm bara) men jag har för mig att jag skar lite grann i plasten i mellanfoten också vilket gick bra med en sågtandad brödkniv.

  Olle: Hoppas att mina smärtor försvinner snabbar än så. I och med att de kom ganska plötsligt så hoppas jag att de också försvinner plötsligt. - För så borde det väl vara ? :)

  SvaraRadera
 5. Satte kniven i mina skyspeed eftersom jag har slutat springa i dom pga hälen!
  Blev riktigt bra! =) Så nu kanske jag börjar använda dom igen!

  SvaraRadera