söndag 15 maj 2011

Att känna efter eller att inte känna efter

Så här i formtoppningstider är det lätt att lyssna på kroppen lite väl mycket. Efter gårdagens dubbel (14+12km) kände jag mig inte helt pigg idag. Stundom har jag gått och inbillat mig att jag faktiskt är lite förkyld också, trots att jag egentligen inte har några sådana symtom. Kanske är det bara latmasken som kryper fram. Hela dagen har jag gått och funderat: träning eller inte träning. Jag fick en lucka på några timmar när dottern var borta hos en kompis, låg först och kollade på Diamond League, försökte inspireras - noll resultat.

Till slut masade jag mig ut för ett varv runt åttan utan klocka. Startade ganska lugnt och det kändes segt, ingen studs alls i benen. Blev dock automatiskt att jag ökade allteftersom, drog på max sista kilometern och det kändes som runt 3:00-fart sista halvkilometern, men det är lätt att säga när man inte har en klocka.

Har en plan för varvet nu också. jag matade in min 10k-tid från i torsdags, 33:31 i MacMillans calculator - fick fram att jag ska göra halvmaran på 1:14:35. Hoppas att jag är starkare ju längre distansen blir och 33:31 kändes inte som en totalmaxning. Så jag går slaviskt efter detta. 3:32/km, 17:40 per 5 km.

Samma kalkulator sa 2:37:17 på marathondistansen. Jag lägger till en minut för Västerbron x 2 på det. Sen lägger jag till en minut för varje grad över 20 som det är varmt. Så nånstans mellan 2:38 och 2:43 kommer jag nog sikta där. Men ett lopp i taget.

Endast 76 km blev det under veckan, ca 30 km i bra fart. Blir väl nåt liknande nästa och nästnästa. Sen en veckas välbehövlig vila innan alla sommarlopp drar igång. Satt och planerade på det lite förut. Återkommer med detta. Det blir en del nytt och en del gammalt. Och ett stort säsongsmål, kan det vara en mara?

Nu tillbaks till söndagsångesten. Men först en låt med Neil Young:

4 kommentarer:

 1. Menar du att du skall springa i Göteborg!? Det är ju stort! När det kommer till dina planer har jag förstått att de brukar vara ganska träffsäkra, därför antar jag att du kommer att springa på 1:14 :)

  Lycka till!

  SvaraRadera
 2. Vi har två saker gemensamt tydligen - god musiksmak och yrket! Eller egentligen tre, eftersom även jag blivit helt uppslukad av löpningen sista året. Tyvärr har jag inte möjlighet att konkurrera där dock. Men jag ska göra mitt bästa från välgörenhetgruppen (i startled ... 12 ?)... Kul att besöka Göteborg igen för en riktig fest!

  /Johan Från Sundyberg

  SvaraRadera
 3. jaja, att stava rätt småfull är inte lätt. Har precis avverkat en födelsedagsfest. Sundbyberg ska det så förstås

  SvaraRadera