måndag 6 januari 2014

Första veckan på året

Även om jag inte lägger ner så mycket tid på det så innebär alltid årsskiftet att lite mer tanketid spenderas runt sammanfattning och tillbakablick och framåtblick. Nu ska man vänja sig vid att skriva 2014 istället för 2013. Detta blir mitt sista år som senior. Känns lite konstigt att jag kommer kallas veteran nästa år när jag fyller 35. Livet passerar.

Jag försöker hålla mig realistisk och inte sätta upp några tokhöga målsättningar inför det nya året. Jag tror att jag har mycket utveckling kvar att göra men samtidigt måste man inse sina begränsningar både vad gäller vilken tid jag hinner och har lust att lägga ner på löpningen och vilken man talang man har. Senast igår hade jag tankar på att lägga ner det här med löpning helt då det bara kändes som en press. Kände även en lite konstig känsla i foten och var nästan glad att jag kunde ha det som ursäkt att skippa långpasset. Jag tog i alla fall en testrunda runt kvarteret och det kändes bra i foten så jag gav mig ut på långpass utan att låta några fler tankar komma i vägen.

Det blev ett geggigt terränglångpass där jag jag följde finalloppsbanan från Bertillsons stuga tills den korsar Vildmarksleden, tog höger in på denna bort mot Kåsjön och sen sprang jag ett varv på en 7,5 km-slinga som utgår från Kåsjön, även den var till 80% geggig och teknisk "trail". Sen tog jag Vildmarksleden samma väg tillbaka. När jag kom tillbaka till parkeringen ovanför Bertilssons stuga var den överfull av bilar. Många nyårslöften som är ute och promenerar och joggar antar jag. På sista asfaltskilometerna hem ökade jag farten ner till typ marathonfart i 3-4 km. Det hela slutade på drygt 25 km på 2 timmar och 9 minuter av vilket 70-80% var svårlöpt teknisk terräng.

Hela veckan blev ganska lugn. Totalt 83 km. Men i morgon börjar arbetet igen och då är det lite lättare att få till träningsrutinen med transportlöpning som grund.

1 kommentar:

  1. Du behöver inspireras för att hitta ny motivation! Åk på löparresa, gå på föreläsningar, läs böcker, skaffa en PT... Vad inspirerar dig?

    SvaraRadera