torsdag 12 januari 2012

Plan för våren

Återkommer efter lite tystnad. Tystnaden har berott på att det inte är kul att blogga om löpning när man är skadad - hur länge orkar man gnälla om samma sak. Detta inlägg kommer således av att det nu förhoppningsvis är på bättringsvägen. Kanske är det lite för tidigt att ropa hej men jag är för otålig. Idag andra dagen med dubbelpass. Dubbelpass som i och för sig var väldigt korta, till och från jobbet nästan rakaste vägen, sådär 3-4 km per väg. Men bara att bli svettig två gånger per dag känns skönt. Och så grymt mycket bättre jag mår på jobbet efter några kilometers löpning på morgonen. Så livsandarna håller på att återvända. Och genast börjar jag planera för våren. Så här tänker jag nu fram till början av sommaren:

17 Mars: Vårtävling Skatås 8 km

24 Mars: Vårtävling Skatås 16 km

12 April: Terräng KM 5 km

14 April: Pers-Milen Uddevalla 10 km

18 April: Terräng DM

21 April: Göteborg Cross Country

28-29 April: Terräng SM (Om jag vågar och känner mig i tillräcklig form.)

3 Maj: KM 10 000 m

12 Maj: Göteborgsvarvet/SM Halvmarathon 21,1 km

24 Maj: KM 1000 m

2 Juni: Stockholm Marathon/SM Marathon 42,2 km

Denna planering bygger på att jag snart kan få ihop lite rejäl träningsmängd. Förhoppningsvis är jag på 3-4 veckors bra träning tillbaka formmässigt där jag var i höstas. Men det räcker ju inte, jag vill vara bättre än vad jag var då. Nu är jag riktigt sugen!

7 kommentarer:

 1. Om du skulle bestämma dej för att inte springa terräng-SM kan du följa med mej o springa Munkastigen Trail Run den helgen!
  Du skulle vinna med marginal och jag tror det är ett alldeles underbart lopp:)

  SvaraRadera
 2. Stockholm Marathon ser jag. Kul! Så det blev alltså inget Rotterdam. Antar att du inte hinner få in alla milen innan dess. Men då kan vi hjälpas åt att dra i stockholm istället. :)

  Har du någon länk till den där Uddevalla milen. Det verkar intressant.

  SvaraRadera
 3. Ja, den milen låter ju intressant. Som om de utlovar pers redan i namnet på loppet.

  SvaraRadera
 4. Jag fick precis information om Pers-milen, det är precis som det låter ett lopp som är arrangerat för att vara så snabbsprunget som möjligt. 2 st 5 km-varv i Uddevalla, Ulf Friberg har lagt banan och det är hans klubb Hälle IF som arrangerar. Det finns inte så mycket information än. Men det står lite i vänsterspalten på Hälles hemsida halleif.se.

  SvaraRadera
 5. Dåså. Sub 30 för dig, sub 40 för mig.

  SvaraRadera
 6. petter northug rulez17 januari 2012 22:21

  ganska tight tävlingsprogram fram mot maran, om målet er sub 2.30 kanske du borde inrikta din plan lite mer kyniskt med färre korta tävlingar (mindre tid til åtehamtning) och hällre fokusera mer på att holda uppe high mileage i träningen fram emot dagen d?

  keep it real

  SvaraRadera
 7. Jo, kanske det. Men målet är inte sub 2:30 i Stockholm. Där får det bli vad det blir. Men i Berlin är det sub 2:30 som gäller.

  SvaraRadera