torsdag 22 september 2011

Sista passet inför LL

Blev 12 km med 4 km snabbt. Bestämde att köra dessa precis så snabbt som jag kände för. Kördes på åttan från 6 km-markering till 2 km-markering vilket innebär två längre motlut och två ungefär likadana medlut. Startade lite försiktigt i 3:40-fart men ökade strax ner till under 3:30-fart. Klart under LL-fart alltså. Ganska hårt men utan någon större mjölksyraansamling. Klockan slog precis om till 3:24/km i snitt innan jag stängde av vid 3,99 km. Kändes hyfsat men inte helt perfekt och jag har en lite oroande känsla i kroppen att jag plockat upp nåt av alla virus som cirkulerar just nu. Delvis är det pre race och helt normalt men vi får se hur det utvecklar sig. Nu har jag nåt att skylla på i alla fall.

3 kommentarer:

 1. Lycka till nu i helgen och ta det inte alltför lugnt :)

  Du, jag har en fråga angående träning som jag brottas med rejält. Du jobbar väl inom läkaryrket(?) och har förmodligen bättre koll än jag, och är vegeterian(inte för att jag vet om det spelar någon roll). Det är iaf så att jag ganska/väldigt under mina pass får problem med halsbränna/sura uppstötningar. Har försökt googla runt på det ett tag men inte funnit så mycket vettigt som stämmer in på mig. Tänkte bara kolla om du har några ideér eller haft problem med det själv och vad man kan göra åt det. Har halsbrännepiller som jag använder men det är ju bara att lindra symtomen, jag vill komma åt problemet. Blev ett långt inlägg det här, men jaja har du några ideér tas de gärna emot.

  Ps. skall inviga skatåsmilen i helgen, tror jag :)

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Jag har haft övergående problem med detta. Oftast har jag relaterat det till att jag ätit nyss. Är din magsäck tom så blir det ju inte någon direkt mekanisk retning. Om du har problem trots tom magsäck kan detta bero antingen på att du har en ventildysfunktion i den ventil som sitter mellan magsäck och matstrupe (s k primär reflux) eller att du har magkatarr som ger sura uppstötningar som symtom.

  Testa i första hand att undvika sånt som retar magsäcken: fettrika måltider, kaffe och alkohol.

  Har du fortfarande problem är det ingen fara att under en period använda t ex Omeprazol några veckor. Fortsätter dock problemen får du nog gå till vårdcentralen och testa om du har en Helicobacter-infektion som i så fall kan botas med antibiotika. Sista steget är att göra en gastroskopi (titta ner i magsäcken) för att se om du har antingen magsår eller dysfunktion av sfinktern/ventilen mellan magsäck och matstrupe. Men förhoppningsvis har besvären försvunnit långt innan dess.

  Lycka till med löpningen!

  SvaraRadera
 3. Tack! Jag misstänkte att du kunde har lite information om problemet. Skall skriva ut denna text och klistra upp på ytterdörren :). Skall testa idag att springa utan att ha druckit kaffe under dagen och se om det gör någon skillnad.

  SvaraRadera