tisdag 6 september 2011

Finnsjön runt

Trevlig tävling. Dåligt väder. Inte jättehård konkurrens förutom av klubbkompisen Joakim som jagade mig runt bägge varven runt Finnsjön och i mål var fyra sekunder efter. Jag kunde inte slappna av en meter och mot slutet kom han nästan i kapp och det var nära kräkning i sista stigningen, nöjd att jag inte gav upp utan lyckades gräva fram lite extra krafter till en spurt. Dubbelt till Solvikingarna alltså. Jag vann en handgjord stubbe/pokal och 200 kr på Mölnlycke Cykel och Sport. Inte illa.Jag tyckte att det kändes i benen att jag precis gjort en ganska tuff vecka, känslan var nästan som om de skulle ge vika ibland. Men tanken var ju att jag skulle träna ner mig. Jag tog mig i alla fall runt på 41:42 på de enligt min Garmin 11,44 kilometrarna (11,30 enligt arrangören). 174 höjdmeter enligt samma klocka. 3:38/km.  Nu är bara frågan hur mycket jag ska släppa upp träningen till DM 10 000 på Åby på måndag - man kan ju inte formtoppa till alla tävlingar - eller?

4 kommentarer:

 1. Följer fascinerat detta nedträningsprojekt och funderar på om jag någon gång blir galen nog att försöka det själv. Men uppenbarligen klarar din kropp av det hela bra. Tiden på Finnsjön runt är inte så långt från ditt rekord på Skatåsmilen och kan man lita på din GPSs höjdmätning (vilket man sällan kan) så är den ungefär lika kuperad. Eller antyder den lilla diffen mot Joakim att du är ca 1 minut från toppad form?

  SvaraRadera
 2. Bild på målgången
  http://www.proteamonline.se/customers/news_show.asp?Id=962&NewsId=228069

  // Stefan

  SvaraRadera
 3. PZ: Jag vet att GPS inte är så pålitlig för höjdmätning. Enligt min känsla är banan ungefär lika kuperad som Skatås-milen. Ang diffen mot Joakim så innebär den väl främst att Joakim efter en seg säsong är på väg mot riktigt bra form. Sen kan jag nog springa banan ca 1 minut snabbare om jag var i toppform, tror jag.

  SvaraRadera
 4. Du måste ju formtoppa till varje tävling nu när Joakim är på hugget!

  SvaraRadera