onsdag 29 september 2010

Fortsatta funderingar

Funderat lite på vad som krävs för att gå under 2 och 30 på maran. Krävs sänkt pers med 8 minuter för det första. Berlin lovade dock gott. På nåt sätt kändes det verkligen som att jag kan springa en mara betydligt snabbare. Men det krävs träning. Eftersom jag ändå är relativt ny på den volymen jag kört sista tiden (~100 km i veckan) tror jag att jag skulle fortsätta utvecklas bara genom att hålla den träningsmängden. Tveksamt dock om det räcker för att gå under 2:30. Skulle gissa att det behövs 10-12 veckor med 120 km i snitt med en tredjedel av det som kvalitet. Krävs nog också <1:12 på halvmaran och <32:30 på 10 000.

Det som till stor del avgör när jag kan nå detta mål är när jag kommer ha tid att lägga in den träningen. Är färdig med min utbildning i januari och kommer därefter jobba heltid vilket ger något sämre möjligheter till träning än livet som student. Rent fysiskt tror jag annars att det skulle vara möjligt att nå målet redan i vår.

Blir förhoppningsvis ändå en mara i vår, än så länge står Rotterdam, Paris eller Prag som främsta kandidaterna. Har nu även anmält mig till Göteborgsvarvet och hoppas kunna starta i detta för första gången sen 2008 (förkyld 2009, skadad 2010). Sen kanske det även blir Stockholm marathon en vecka senare bara för att jag nu kan kvala in till SM.

Till nästa höst vill jag springa både Lidingö och något marathon. New York skulle vara jäkligt kul. Är det där sub 2:30 ska ske mån tro? Kan tänka mig att det efter Stockholm i så fall skulle vara bra att lägga in några veckors lugnare träning för att sen gå på ny grundträning inför höstens prövningar.

Den som lever får se. Idag har jag hur som helst vilat. Igår blev det 12 km, mestadels riktigt lugnt. Imorgon blir det kanske lite snabbare löpning igen.
 

5 kommentarer:

 1. Kul att det blir både Göteborgsvarvet och Lidingö nästa år. Skall bli kul att se hur det går för dig i dessa lopp. Jag tippar topp 30 på halvmaran och topp 20 på Lidingö :).

  SvaraRadera
 2. Roligt med ny satsning. Om du går sub2:30 så börjar du närma dig eliten i Sverige =)

  SvaraRadera
 3. Först: grattis igen! Grymt kul att du fortsätter satsa lika målmedvetet. Inspirerande! Jag tror alldeles säkert att du kan klara 2:30, men det krävs nog väldigt mycket grund för det. Men visst vore New York ett grymt tillfälle att göra det!

  Du inspirerar mig också till att göra en ordentlig satsning mot sub 2:40 - i alla fall i första läget. (2:30 lockar också, på några års sikt.) Nu känner jag mig helt övertygad om att jag har kapaciteten; sen ska det bara göras också...

  Säsongen 2011 som den ser ut just nu:
  Aprilmara - kanske (för nära stockholm?)
  Gbg-varvet - nej (för nära stockholm!)
  Stockholm - ja
  Lidingö - ja
  Höstmara - ja (Amsterdam, Dublin eller New York)

  SvaraRadera
 4. För att göra 2,30 behöver du öka farten med 11 sek/km jämfört med Berlin. Jag tror att det är möjligt för dig att fixa det!

  SvaraRadera
 5. Du får kanske boka upp http://sub2h20min.blogspot.com/ också;)

  SvaraRadera