söndag 23 februari 2014

Senaste nytt

Haft lite skrivkramp sista tiden. Tänkte ändå lite kort uppdatera om vad jag har för mig. Sista inlägget var ju inte så positivt. Är dock inte allt för deprimerad. Sen sist har jag hunnit träna en ganska vanlig vecka, typ 100 km. Sen var jag i fjällen en vecka och där blev det endast några kilometer ren löpning men ganska mycket annan träning, testade bland annat Telemarkskidor för första gången (har alltid åkt snowboard tidigare men det är tydligen inte lika hett som på 90-talet). Telemark är riktigt kul och bra benträning, dessutom är det inte så himla svårt att fuska sig ner för backarna om man bara har lite koordinationsförmåga. Förutom det blev det flera snöskotoppturer, några av dessa med brädan på ryggen. Snöskor är för övrigt hett har jag hört.

Senast snackade jag lite om att köra lite mer blandad träning, bland annat att lära mig simma lite bättre och kanske köra någon triathlon på lite mer allvar än vad jag gjorde förra året. Triathlon vet jag inte riktigt om det är hett eller inte. Det ska väl i och för sig inte spela någon roll om man är över 30. Jag är ju egentligen löpardogmatiker och tror inte så mycket på alternativträning men eftersom jag har haft lite motivationssvackor med löpningen under vintern har jag bestämt mig att blanda upp löpningen lite. Körde därför idag mitt tredje simpass för året (tredje riktiga passet på fem år för övrigt) och det känns kul att göra något där utvecklingskurvan är brant. Det blev 3000 meter på 67 minuter idag vilket genomfördes ganska kontrollerat och med bara en kallsup och faktiskt fartökning sista 200-300 meterna.

Vad gäller löpningen kommer jag ändå ha den som huvudfokus i år och målet för första halvåret blir Stockholm marathon 31/5, har inget speciellt tidsmål där, bara att springa så snabbt jag kan och kanske slå min 16:e placering i SM från 2011. Sen vill jag nog springa SM på den nya SM-distansen 10 km landsväg som avgörs i Malmö i juli.

Vad gäller triathlon blir det examen den 30/8 på halv Ironmandistans på Tjörn där jag nu redan anmält mig. Till och med skaffat tävlingslicens så det blir tävlingsklass och A-målet är att inte göra bort mig. B-målet är att göra det under 5 timmar vilket borde vara möjligt med en simning på ca 40 min, cykling på kanske 2:45 och löpning på 1:20. Med några minuters transition har jag till och med råd med en punka. Det positiva med detta för mig är att jag cyklar bättre än jag simmar och springer bättre än jag cyklar så jag kommer plocka mycket placeringar under loppet, vilket i och för sig inte är så svårt om man typ är sist efter simningen.

Träning vecka 8:

Simning: 5,2 km
Cykling: 18 km
Löpning: 80 km

Det var allt för nu. Ska försöka uppdatera lite oftare i framtiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar