söndag 24 juli 2011

Veckosummering v 29

Jag fortsätter att ta det relativt lugnt. Det är delvis skönt men jag kan inte hjälpa att lite dåligt samvete smyger sig in. Jag hade ju planerat att köra 120 km-veckor i juli. Förra veckan slutade på 66 km, denna slutade på 70. Faktiskt nästan tre vilodagar även denna vecka. Men jag kanske behöver det? Kroppen är ju ändå inte en maskin, bara för att det känns hur bra som helst att rada upp 120 km-veckor en period så betyder inte det att det alltid ska kännas så.

Jag har fortfarande inte läkt ihop vaderna helt efter tisdagens 10 k-lopp. Ett lopp som i och för sig visade att jag inte behöver oroa mig för formen, den är minst lika bra som nånsin. Det som stressar mig lite är att jag bestämt mig för att bli bättre. Och detta till ett visst datum - 30:e oktober. Och att bli bättre har jag alltid förr länkat ihop med större träningsvolym. Den träningsvolym jag håller nu kan säkert hålla mig kvar på samma nivå ett bra tag men jag tror faktiskt inte att jag kan bli bättre på 60-70 km löpning per vecka, nästan oavsett hur stor andel av detta som är kvalitet. Jag tror nästan att det är omöjligt att springa marathon under 2:32 på den träningsmängden.

Men jag vill samtidigt inte gå runt och känna mig stressad. Men det kanske är ett nödvändigt ont i den här branschen. Man kan inte få allt liksom. Gillar tanken med att gå all-in på nåt. Annars kan det liksom nästan kvitta. Imorgon blir det löpning i alla fall. Och det är fortfarande ganska långt kvar till 30:e oktober. Ska inte bränna det bästa krutet än. Fokusera på att få till bra pass när jag väl är ute - oavsett om det är kvalitetspass eller bara återhämtningsjogg - försöka hitta en bra känsla igen. Inte bara stirra blint på träningsdagboken - det är ju inte den som ska springa i Frankfurt.

Veckosammanställning:

Måndag: 2 km jogg med dottern. ~6:30-fart.

Tisdag: Morgon: 5 km morgonjogg. Kväll: 1km uppvärmning, 10 000 m på Sätra IP: 33:29.

Onsdag: Vila (Resdag)

Torsdag: 16 km lugn distans.

Fredag: 21 km lugn distans.

Lördag: 3x6(400m) 1' gåvila, 3' setvila. Bröt efter två serier. Fart: 1:10-1:11 förutom två som gick på 1:19 resp. 1:16. Totalt 15 km med upp/ned.

Söndag: Vila.


Nästa vecka får bli som den blir, planerar ingenting förutom att jag ska persa på Falkenberg Stadslopp på lördag. Det betyder sub 34:40 - lite press måste jag ändå ha.

2 kommentarer:

 1. Tack för en inspirerande blogg!
  Körde min första transportlöpning till jobbet i morse, 42 minuter från frölunda till Gårda med lite för välfylld ryggsäck, hade inte hänt om jag inte spenderat de senaste veckorna med att läsa om din väg mot sub 2.30. Jag siktar också på sub 2.30, fast på Lidingöloppet! Blir första gången nu i år.

  Kommer se dig in action en liten stund på back-KM nästa torsdag. Antar att du är full av revanschlust där efter andraplatsen förra året. Själv blir det väl att sikta på att slå Frank.

  Ha det gôtt!

  //David R, lite långsammare Solviking

  SvaraRadera
 2. Kul att man kan inspirera någon. Vi ses på Ramberget. Ha det bra.

  /Mattias

  SvaraRadera